facebookyoutube

Εξοπλισμός κωνικής προσαρμογής

Εξοπλισμός κωνικής προσαρμογής

Σε αυτή την κατηγορία διατρητικού εξοπλισμού, το άκρο στο οποίο προσαρμόζονται οι αντικαθιστώμενες διατρητικές φέρει κατάλληλης διαμόρφωσης κώνο αντί σπειρώματος.

Ανάλογα του προς διάτρηση πετρώματος επιλέγονται διαφορετικές γωνίες κώνου. Μικρές γωνίες κώνου επιλέγονται όταν το πέτρωμα διατρήεται εύκολα ακόμα και με ελαφρού τύπου διατρητικές σφύρες. Μεγάλες γωνίες επιλέγονται για δύσκολες διατρήσεις με διατρητικά βαρέος τύπου. Διατίθενται τέσσερις γωνίες κώνου, 4.8°, 7°, 11° και 12°. Συνηθέστερη επιλογή αποτελεί η γωνία 7° και περιστασιακά αυτή των 12°.

Τα στελέχη κωνικής προσαρμογής διαθέτουν εξαγωνικό σώμα Hex 22mm (7/8") ή Hex 25mm (1"). Τα στελέχη με σώμα Hex 22mm συνήθως επιλέγονται όταν η διάτρηση γίνεται με αερόσφυρες χειρός, ενώ αυτά με σώμα Hex 25mm όταν η διάτρηση πραγματοποιείται με διατρητικό μηχάνημα. Τα στελέχη κωνικής προσαρμογής παράγονται με την ίδια διαδικασία όπως και τα μακάπια.

Το βασικό πλεονέκτημα του εξοπλισμού κωνικής προσαρμογής σε σχέση με τα μονόκοπα μακάπια, είναι ότι οι διατρητικές κεφαλές μπορούν να αντικατασταθούν όταν ο τροχισμός τους δεν είναι πλέον δυνατός, επιμηκύνοντας έτσι την ωφέλιμη διάρκεια ζωής των στελεχών. Παράλληλα, οι μεγάλη γκάμα διαμέτρων και τύπων των διατρητικών κεφαλών (τύπου button και σταυρού) προσφέρει ευελιξία και διευρύνει τα πεδία των εφαρμογών.

Για λεπτομέρειες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.