facebookyoutube

CDS-R ομόκεντρο σύστημα διάτρησης υπερκειμένων

CDS-R ομόκεντρο σύστημα διάτρησης υπερκειμένων

CDS-R ομόκεντρο σύστημα διάτρησης υπερκειμένων

Η γεώτρηση χαλαρών εδαφών που περιέχου άμμο και άργιλο μπορεί να είναι προβληματική. Στις περισσότερες περιπτώσεις το ανώτερο στρώμα της επιφάνειας της γης είναι καλυμμένο από χαλαρούς σχηματισμούς που κατά τη γεώτρηση ενδέχεται να κατακρημνίζουν με κίνδυνο την καταστροφή της γεώτρησης ή τον εγκλωβισμού του διατρητικού εξοπλισμού.

Το σύστημα CDS-R διαθέτει εκτεινόμενα πτερύγια τα οποία κατά τη φάση της διάτρησης βρίσκονται στην εκτεταμένη θέση και πραγματοποιούν τη διεύρυνση της διαμέτρου της γεώτρησης. Το σύστημα είναι κατάλληλο για διάφορες γεωτεχνικές εφαρμογές όπως υδρογεωτρήσεις, πασσαλώσεις, αγκυρώσεις, θεμελιώσεις κλπ. Το κεντρικό μέτωπο κοπής του κοπτικού που προεξέχει των πτερυγίων λειτουργεί ως οδηγός βελτιώνοντας την ευθύτητα των γεωτρήσεων, στοιχείο πολύ σημαντικό ειδικά στις περιπτώσεις των κεκλιμένων διατρήσεων.

 

Το σύστημα διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και για μεγάλη γκάμα αεροσφυρών. Τα βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του συστήματος είναι:

Το σύστημα διατίθεται και στις εκδόσεις Stable-X που φέρουν πατενταρισμένο σύστημα εξαερισμού το οποίο δημιουργεί στο μέτωπο κοπής το φαινόμενο Βεντούρι. Έτσι δημιουργείται στο μέτωπο κοπής αναρρόφηση των προϊόντων της διάτρησης τα οποία οδηγούνται στην επιφάνεια μέσα από τους σωλήνες επένδυσης. Το αποτέλεσμα είναι η αποφυγή της διαφυγής του αέρα στο βάθος της γεώτρησης που μπορεί να είναι ανεπιθύμητη καθώς επίσης και ελαττώνει σημαντικά τις απαιτήσεις του συστήματος σε πεπιεσμένο αέρα.

Τα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα των συστημάτων που φέρουν τον εξαερισμό Stable-X :

Για περισσότερες πληροφορίες
κατεβάστε το σχετικό τεχνικό έντυπο.

Για περισσότερες πληροφορίες
κατεβάστε το σχετικό τεχνικό έντυπο.