facebookyoutube

Σωλήνες αποστράγγισης DURVINIL RFS με εξωτερικές ραβδώσεις

Σωλήνες αποστράγγισης DURVINIL RFS με εξωτερικές ραβδώσεις

Σωλήνες αποστράγγισης DURVINIL RFS με εξωτερικές ραβδώσεις

Διάτρητοι αποστραγγιστικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υδρομάστευση του πλεονάζοντος νερού από τα εδάφη καθώς τα υπερκορεσμένα σε νερό εδάφη διατρέχουν τον κίνδυνο αλλοίωσης της συνεκτικότητάς τους και των μηχανικών τους χαρακτηριστικών.
Οι αποστραγγιστικοί σωλήνες DURVINIL® RFS είναι κατασκευασμένοι από άκαμπτο PVC και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή καθώς είναι ανθεκτικοί σε όλα τα είδη υπόγειων υδάτων καθώς επίσης σε θαλασσινό νερό και σε αραιά όξινα ή αλκαλικά διαλύματα.
Οι σωλήνες DURVINIL® RFS μπορούν ακόμα και να αντέξουν τις επαναλαμβανόμενες επαφές με χημικές ουσίες που συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται κατά την απολύμανση ή ανάκτηση γεωτρήσεων.

Οι αποστραγγιστικοί σωλήνες DURVINIL® RFS διαθέτουν ένα μοναδικό σχεδιασμό με ραβδώσεις κατά μήκος της  εξωτερικής τους επιφάνειας που λειτουργούν σας παγίδες για τους κόκκους της άμμου και εδάφους, αποτρέποντας έτσι το φράξιμο των σχισμών εξασφαλίζοντας την ελεύθερη μάστευση. Χάριν αυτή της δράσης των ραβδώσεων, έχει αποδειχτεί στη πράξη ότι οι αποστραγγιστικοί σωλήνες DURVINIL® RFS διατηρούν την διαπερατότητά τους κατά το πέρασμα του χρόνου, ενώ αντίθετα σε όμοιας διάστασης σωλήνες λείας εξωτερικής επιφάνειας η διαπερατότητα περιορίζεται σχεδόν στο ήμισυ σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα λειτουργίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι δυνατό να παραχθεί το ίδιο υδρομαστευτικό έργο με σωλήνες DURVINIL® RFS που έχουν σχεδόν τη μισή διάμετρο απ' ότι ο αντίστοιχος διάτρητος σωλήνας λείας εξωτερική επιφάνειας. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους μελετητές να επιλέγουν μικρότερους αποστραγγιστικούς σωλήνες DURVINIL® RFS με σημαντική εξοικονόμηση για τον τελικό χρήση τόσο από το χαμηλότερο κόστος υλικού αλλά και τα οφέλη από τις μειώσεις του κόστους εγκατάστασης.

Επιπρόσθετα, δεν είναι απαραίτητη η χρήση εξωτερικά τοποθετημένου γεωϋφάσματος. Συμπληρωματικά των ανωτέρω, οι εξωτερικές επιμήκεις ραβδώσεις βελτιώνουν την δομική σταθερότητα του σωλήνα καθώς συντελούν στην ελάττωση των υδροστατικών πιέσεων που αναπτύσσονται στον σωλήνα.

Η διάτρηση των σχισμών στους σωλήνες DURVINIL® RFS είναι τριών τύπων. Για τις τυπικές εφαρμογές, η διάτρηση των σχισμών πραγματοποιείται σε όλη τη περίμετρο του σωλήνα (τύπος C) γεγονός που επιτρέπει την αποστράγγιση από το σύνολο του χώρου που περιβάλλει τον σωλήνα. Για ειδικές και επιλεκτικές αποστραγγίσεις, η διάτρηση μπορεί να γίνει μόνο στο άνω τμήμα των σωλήνων DURVINIL® RFS (τύπος A) ή στα πλαϊνά (τύπος B, σχισμές σε θέσεις γωνίας 120°).

Σωλήνες αποστράγγισης DURVINIL RFS με εξωτερικές ραβδώσεις

Ακόμα περισσότερο εντοπισμένη αποστράγγιση μπορεί να υλοποιηθεί με το συνδυασμό χρήσης συστημάτων σωλήνων DURVINIL® RFS με βαλβιδοσωλήνες ενεμάτωσης DURVINIL® S ή συστημάτων με τυφλούς σωλήνες DURVINIL® και σάκους σφραγίσεως διατρημάτων.

Οι σωλήνες DURVINIL® RFS φέρουν αρσενικά σπειρώματα στα άκρα, παραδίδονται με σύνδεσμο από ABS και διατίθενται συνήθως σε μήκη από 3 έως και 6 m.

Κατόπιν ζητήσεως, οι σωλήνες DURVINIL® RFS μπορούν να παραδοθούν με εξωτερικά τοποθετημένο γεωΰφασμα.

Για περισσότερες πληροφορίες
κατεβάστε το σχετικό τεχνικό έντυπο.