facebookyoutube

Γράσσο σπειρωμάτων

Γράσσο σπειρωμάτων NCS-30 ECFΤο γράσσο NCS-30 ECF™ είναι ένα ανώτερης ποιότητας μη μεταλλικό υλικό που περιέχει χημικά αδρανείς ίνες, καθώς και ουσίες που εμποδίζουν την αποφλοίωση του μετάλλου και ελαχιστοποιούν την εκτριβή των σπειρωμάτων. Βάση του γράσσου είναι ένα βιοδιασπώμενο ασβεστούχο σύμπλοκο.
Όλα τα προηγούμενα χαρακτηριστικά έχουν σαν αποτέλεσμα το γράσσο να αντέχει σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, να προσκολλάται απόλυτα επάνω σε υγρές χαλύβδινες επιφάνειες, να αντέχει σε εκπλύση από το νερό και να χρησιμοποιείται σε πολφούς με έντονες διακυμάνσεις του pH.
Επίσης, ο συντελεστής τριβής του αυξάνεται με τη συμπίεση. Συνεπώς, επιτυγχάνεται πλήρης και ορθή υδραυλική σύνδεση των σπειρωμάτων, οπότε αποφεύγεται η παρέκκλιση των στελεχών ή η παραμόρφωσή τους κατά την κάθοδό τους μέσα στη γεώτρηση.
Από περιβαλλοντικής απόψεως, το γράσσο NCS-30 ECF™ είναι βιοδιασπώμενο, δε συσσωρεύεται σε ιστούς ζωντανών οργανισμών και δεν είναι τοξικό.
Επιπλέον,  το γράσσο NCS-30 ECF™ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λιπαντικό κατά τη σύνδεση περιφραγματικών σωλήνων και στελεχών περιστροφικής διάτρησης, ιδιαίτερα όσων είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή, γενικότερα, από κράμα με υψηλό χρώμιο. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να απαιτηθεί έως και 40% επιπλέον ροπή στρέψης, ώστε να συνδεθούν σωστά τα εργαλεία (καλό είναι να γίνεται μια δοκιμή πριν από τη γεώτρηση).
Τέλος, το γράσσο NCS-30 ECF μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βιομηχανικές εφαρμογές ως λιπαντικό (λόγω της απουσίας γραφίτη) σε εξαρτήματα κατασκευασμένα από κράματα που είναι πολύ ευαίσθητα σε αποφλοίωση του μετάλλου λόγω εκτριβής.

Πλεονεκτήματα

Εφαρμογή - Συντελεστής τριβής

Το γράσσο NCS-30 ECF™ έχει σχεδιαστεί, ώστε να χρησιμοποιείται με ροπή αυξημένη κατά 15% σε περιστροφικά σπειρώματα. Ειδικότερα, σε περίπτωση περιστροφής με μεγάλη ταχύτητα ή με μεγαλύτερο ρυθμό διείσδυσης στο εσωτερικό της γεώτρησης, σε οπές που αποκλίνουν από την ευθεία ή σε σκληρούς σχηματισμούς, η ροπή θα πρέπει να αυξάνεται κατά 25%. Τέλος, για σπειρώματα ειδικού τύπου, π.χ. ΧΤΜ ή ΗΤ, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι συντελεστές προσάυξησης της ροπής που δίνουν οι κατασκευαστές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες
κατεβάστε το σχετικό τεχνικό έντυπο.