facebookyoutube

Αλιευτικά εργαλεία

Αλιευτικά εργαλεία ELEBOR

Αλιευτικοί άξονες

Διατίθεται μια πλήρης σειρά αλιευτικών αξόνων (κολαούζα) που καλύπτει όλη τη γκάμα στελεχών. Τα εργαλεία φέρουν συνήθως θηλυκό σπείρωμα και κατηγοριοποιούνται με ζεύγος αριθμών που αντιστοιχεί στη μικρή και μεγάλη διάμετρο της κωνικής αιχμής, άλλως ονομαζόμενου εύρους λειτουργίας.
Η εσωτερική διάμετρος οπής του προς αλίευση εργαλείου πρέπει να εμπίπτει εντός του εύρους λειτουργίας του επιλεγμένου αλιευτικού άξονα. Ο κώνος των κολαούζων φέρει δεξιόστροφο ή αριστερόστροφο σπείρωμα. Δεξιόστροφο σπείρωμα επιλέγεται όταν σκοπός είναι η αλίευση όλης της διατρητικής στήλης από τη γεώτρηση, ενώ το αριστερόστροφο είναι καταλληλότερο όταν το αλιευτικό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί για το ξεβίδωμα του ελεύθερου τμήματος της στήλης.

Αλιευτικοί κώδωνες

Οι κώδωνες αλίευσης (καμπάνες) έχουν σχεδιαστεί ώστε να αρπάζουν εξωτερικά τα χαμένα εργαλεία εντός τη γεώτρησης. Για το λόγο αυτό, συνήθως επιλέγονται έναντι των κολαούζων όταν το προς αλίευση εργαλείο έχει συγκριτικά μικρή εξωτερική διάμετρο σε σχέση με τη διάμετρο της γεώτρησης.
Οι κώδωνες αλίευσης φέρουν συνήθως θηλυκό σπείρωμα και κατηγοριοποιούνται με ζεύγος αριθμών που αντιστοιχεί στη μικρή και μεγάλη διάμετρο του ανάστροφου κώνου τους, άλλως ονομαζόμενου εύρους λειτουργίας.
Η εξωτερική διάμετρος οπής του προς αλίευση εργαλείου πρέπει να εμπίπτει εντός του εύρους λειτουργίας του επιλεγμένου αλιευτικού κώδωνα. Ο κώνος της καμπάνας φέρει δεξιόστροφο ή αριστερόστροφο σπείρωμα. Δεξιόστροφο σπείρωμα επιλέγεται όταν σκοπός είναι η αλίευση όλης της διατρητικής στήλης από τη γεώτρηση, ενώ το αριστερόστροφο είναι καταλληλότερο όταν το αλιευτικό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί για το ξεβίδωμα του ελεύθερου τμήματος της στήλης.

Για περισσότερες πληροφορίες
κατεβάστε το σχετικό τεχνικό έντυπο.