facebookyoutube

Λιπαντικά διατρητικών

Λιπαντικά διατρητικών

Παρότι ο πεπιεσμένος αέρα είναι η «καρδιά» που κινεί την αερόσφυρα DTH, η λίπανση είναι το «αίμα» που δίνει ζωή στη σφύρα, και αυτή η παρομοίωση δεν αποτελεί υπερβολή. Η συνολική απόδοση και η διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων της αερόσφυρας εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την επαρκή τροφοδοσία από το κατάλληλο λιπαντικό διατρητικού εξοπλισμού. Φειδωλή λίπανση ή χρήση ακατάλληλου λιπαντικού με στόχο την εξοικονόμηση θα οδηγήσει τελικά σε αύξηση του κόστους διάτρησης καθώς ο εξοπλισμός θα φθαρεί γρηγορότερα.

Οι περισσότεροι παραγωγοί λιπαντικών κατάλληλων για διατρητικό εξοπλισμό διαθέτουν δύο ποιότητες ελαίων, την ποιότητα 30 (grade 30) για χρήση σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως 25°C και τη ποιότητα 50 (grade 50) για χρήση σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μεγαλύτερες από 25°C. Για θερμοκρασίες υπό το μηδέν, συνιστάται η χρήση αντιψυκτικού πρόσθετου.

Η ποσότητα του λιπαντικού που απαιτεί κάθε αερόσφυρα εξαρτάται από την πίεση λειτουργίας και από τον όγκο αέρα που καταναλώνεται. Ως γενικός κανόνας, η αερόσφυρα απαιτεί περίπου 0,19 lt ανά ώρα για κάθε 100 CFM την τροφοδοτούν.

Για παράδειγμα, εάν μια σφύρα λειτουργεί στα 250 psi (17,3 bar) και καταναλώνει 800 CFM θα απαιτηθεί να τροφοδοτηθεί με περίπου 1,5 lt λιπαντικού ανά ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.