facebookyoutube

ELEBAR-SD αυτοδιατρήοντα αγκύρια (Self-Drilling)

ELEBAR-SD αυτοδιατρήοντα αγκύρια (Self-Drilling)

ELEBAR-SD αυτοδιατρήοντα αγκύρια (Self-Drilling)

Τα αγκύρια ELEBAR™-SD αποτελούνται από διάτρητες ράβδους που διαθέτουν ολόσωμο εξωτερικό σπείρωμα και συνδέονται μεταξύ τους με συνδέσμους για τη δημιουργία αγκυρίων μεγάλου μήκους. Στο ένα ελεύθερο άκρο τους διαθέτουν διατρητική κεφαλή μίας χρήσης με την οποία πραγματοποιείται η διάτρηση ενώ στο άλλο ελεύθερο άκρο τοποθετείται το πλακίδιο εδράσεως και το περικόχλιο σύσφιξης/τάνυσης του αγκυρίου. Η διάτρηση πραγματοποιείται με τα συμβατικά μέσα και η πάκτωση του διατρήματος γίνεται με τσιμεντένεμα μέσω της κεντρικής οπής των ράβδων.

Τα αγκύρια ELEBAR™-SD χρησιμοποιούνται συνήθως σε χαλαρούς σχηματισμούς πετρωμάτων/εδαφών όπου τα διατρήματα καταρρέουν προτού να εισαχθεί στο διάτρημα το επιθυμητό αγκύριο σύμφωνα με τη συμβατική μέθοδο αγκύρωσης των τεσσάρων (4) σταδίων (δηλ. διάνοιξη διατρήματος, εξαγωγή διατρητικής στήλης, εισαγωγή αγκυρίου και πάκτωση).

Η διαδικασία της αγκύρωσης με τα αγκύρια ELEBAR™-SD είναι γρήγορη και απλή και αποτελείται από μόνο δύο (2) στάδια [διάτρηση και τσιμεντένεση] ή ακόμα και από ένα (1) μόνο στάδιο [ταυτόχρονη διάτρηση και τσιμεντένεση]. 

Ανάλογα της φύσης του πετρώματος, επιλέγεται ο καταλληλότερος τύπος διατρητικής κεφαλής για την επίτευξη της βέλτιστης ταχύτητας διάτρησης.

  Το σύστημα ELEBAR™-SD είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αγκύρωσης που σχεδιάζεται και παράγεται στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες
κατεβάστε το σχετικό τεχνικό έντυπο.

Για περισσότερες πληροφορίες
κατεβάστε το σχετικό τεχνικό έντυπο.