facebookyoutube

RocLoc φυσίγγια ρητίνης αγκυρώσεων

RocLoc φυσίγγια ρητίνης αγκυρώσεων

Τα φυσίγγια ρητίνης ELEBAR RocLocείναι κυλινδρικής μορφής και αποτελούνται από δύο (2) ανεξάρτητα διαμερίσματα στα οποία περιέχονται η ρητινική μαστίχη και η πάστα καταλύτη. Τα δύο (2) συστατικά είναι αεροστεγώς σφραγισμένα εντός πολυεστερικού φίλμ.
Το ένα άκρο του φυσιγγίου μπορεί να φέρει προσαρμοσμένο ένα ειδικό πλαστικό καπάκι που διαθέτει κατάλληλες προεξοχές (γνωστό και ως “αλεξίπτωτο”) και λειτουργεί ως συγκρατητήρας αποτρέποντας την ολίσθηση του φυσιγγίου από το διάτρημα.
Η επιλογή του κατάλληλου φυσιγγίου ρητίνης εξαρτάται από τη διάμετρο της ράβδου αγκύρωσης και τη διάμετρο του διατρήματος. Ένα διάκενο της τάξης των 3mm θεωρείται ιδανικό ώστε να επιτρέπει τόσο την διάρρηξη της μεμβράνης των φυσιγγίων αλλά και την επαρκή ανάμιξη των δύο συστατικών.
Μετά το πέρας της διατρήσεως, ο επιθυμητός αριθμός φυσιγγίων ρητίνης ωθούνται εντός του διατρήματος ακολουθούμενα από το αγκύριο. Το άκρο εισχώρησης της ράβδου αγκύρωσης έχει κοπεί κατάλληλα έτσι ώστε να σχηματίζει αιχμηρή ακμή και να επιτρέπει την εύκολη διάρρηξη της μεμβράνης. Κατά την εισαγωγή στο διάτρημα το αγκύριο περιστρέφεται έτσι ώστε να ευνοηθεί η ανάμιξη της ρητίνης με τον σκληρυντή. Όταν το αγκύριο εισχωρήσει πλήρως εντός του διατρήματος διακόπτεται η περιστροφή και το αγκύριο τίθεται σε ακινησία προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντίδραση της σκλήρυνσης.
Ο χρόνος σκλήρυνσης (χρόνος κράτυνσης) εξαρτάται από τον τύπο της ρητίνης, τη θερμοκρασία καθώς και την ενέργεια που προσδίδεται στο σύστημα κατά την διείσδυση του αγκυρίου στο διάτρημα.

Τα φυσίγγια ELEBAR RocLocTWIN-SPEED είναι μια μοναδική κάψουλα που περιέχει δύο διαφορετικές ρητίνες και χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση πλήρως πακτωμένων προεντεταμένων αγκυρίων. Το φυσίγγιο περιέχει ρητίνη ταχείας δράσης για την σημειακή αγκύρωση και ρητίνη βραδείας δράσης για την πλήρωση του διατρήματος στο προεντεινόμενο μήκος του κοχλία.

Για το σύστημα ρητινικής πάκτωσης ELEBAR RocLoc™ διατίθενται τα παρακάτω παρελκόμενα:

Για περισσότερες πληροφορίες
κατεβάστε το σχετικό τεχνικό έντυπο.