facebookyoutube

Υλικά ενίσχυσης αραμιδίου ARAPREE

Υλικά ενίσχυσης αραμιδίου ARAPREE

Υλικά ενίσχυσης αραμιδίου ARAPREE

ARAPREE® είναι μια οικογένεια προϊόντων ινοενισχυμένων πολυμερών με ίνες αραμιδίου (Kevlar) που διατίθενται σε μορφή ράβδων, ελασμάτων ή υφασμάτων κατάλληλα για διάφορες εφαρμογές ενισχύσεων ή δομικής αναβάθμισης κατασκευών και εφαρμόζονται με όμοιες τεχνικές όπως τα ανθρακονήματα.

Το ARAPREE® διαθέτει ένα μοναδικό συνδυασμό ιδιοτήτων οι οποίες το καθιστούν ιδανικό για χρήση σε μερικές πολύ ειδικές εφαρμογές. Το ARAPREE® είναι μαγνητικά ουδέτερο, επιδεικνύει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση και στην κόπωση, έχει υψηλό λόγο εφελκυστικής αντοχής προς βάρος, είναι ανεκτικό σε φθορά και επιτρέπει την παρακολούθησή του σε πραγματικό χρόνο.

Τυπικές εφαρμογές του ARAPREE® είναι η προένταση στοιχείων σκυροδέματος, δομική αναβάθμιση και επισκευή λιθοδομών και επισκευή διατηρητέων κτισμάτων όπως ναών και μοναστηρικών ή αρχαίων μνημείων.

Το ARAPREE® αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη σεισμική αναβάθμιση κατασκευών όταν τα σεισμικά φορτία δρουν για μικρά χρονικά διαστήματα στα στοιχεία ενίσχυσης αραμιδίου.