facebookyoutube

Σύστημα Twist-Lock οδήγησης σωλήνωv επένδυσης

Σύστημα Twist-Lock οδήγησης σωλήνωv επένδυσης

Με το σύστημα Twist-Lock της ΕΛΕΒΟΡ η σωλήνωση περιστρέφεται ταυτόχρονα με τη διατρητική στήλη. Έτσι οι σωλήνες επένδυσης οδηγούνται μαζί με την προχώρηση της  διατρητικής στήλης. Αποτέλεσμα είναι η δαπάνη μικρότερης ενέργειας για τη σωλήνωση της γεώτρησης ή την εξαγωγή σωλήνων από τη γεώτρηση.

Η χρήση του συστήματος Twist-Lock εξαλείφει την ανάγκη ύπαρξης εξογκώματος στο σώμα του κοπτικού καθώς και την απαίτηση για χρήση πέλματος σωλήνων όπως συμβαίνει στις συμβατικές εκδόσεις συστημάτων διάτρησης υπερκειμένων συστημάτων όπως το Super Maxbit, Ultra Maxbit ή αντιστοίχων. Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης σωλήνων επένδυσης με παχύτερο τοίχωμα διατηρώντας την ίδια εξωτερική διάμετρο των σωλήνων.

Αρχή λειτουργίας του συστήματος Twist-Lock

Ο οδηγός άξονας που διαθέτει του τρεις (3) πίρους οδηγείται μέσα στο σώμα της κεφαλής των σωλήνων με τις ειδικά διαμορφωμένες εγκοπές και περιστρέφεται ώστε τα δύο τμήματα να ασφαλίσουν μεταξύ του. Η διαδικασία είναι γρήγορη και απλή.

Κατά τη φάση της διάτρησης, η σωλήνες και η διατρητική στήλη περιστρέφονται ταυτόχρονα. Σε οποιαδήποτε φάση και όποτε κρίνεται απαραίτητο να σηκωθεί η διατρητική στήλη αλλά όχι οι σωλήνες, η διατρητική στήλη περιστρέφεται λίγο κατά την αντίστροφη φορά ώστε να απασφαλιστούν τα δύο τμήματα έτσι ώστε οι πίροι του οδηγού να βγουν από τις εγκοπές. Κατόπιν η διατρητική στήλη περιστρέφεται για ακόμα 180o ώστε να γυρίσουν τα πτερύγια του κοπτικού Maxbit στη κλειστή θέση ηρεμίας. Η διατρητική στήλη τότε μπορεί να ανασυρθεί μέσα από τη σωλήνωση και τη γεώτρηση.

Δείτε το video παρουσίασης της λειτουργίας του συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες
κατεβάστε το σχετικό τεχνικό έντυπο.